Stiai aceste lucruri despre sprancene?

Toată lumea a fost înzestrată cu sprancene, deși ele dau batai de cap atât femeilor, cât și bărbaților. Acestea trebuie să fie ingrijite în mod constant, pensate/epilate (după caz), umplute și aranjate. Ne definesc trăsăturile și ne pot transforma de la un minut la altul.

Cu toate că joacă un rol atât de important în aspectul chipului unei persoane, sprâncenele par să nu aibă niciun rol. Aceste două zone acoperite de păr care se regăsesc pe chipul oricui sunt o dilemă pentru cei mai mulți dintre noi.

Oamenii de știință au răspunsuri și la întrebarea legată de utilitatea sprâncenelor. Daca ești curioasă să stii mai multe despre sprâncenele tale, citește în continuare.Citeste si „Model sprancene: factorul care contribuie la frumusetea chipului

Iată 7 dintre cele mai ciudate și necunsocute aspecte despre sprâncene:

1. Sprâncenele ne ajută să vedem

– sună incredibil, nu-i așa? Ei bine, funcția reală a sprâncenelor chiar este aceea de a ne ajuta să vedem mai bine. Umezeala și apa sunt ținute la distanță de ochii noștri datorită sprâncenelor, iar arcada este menită să abată apa de la direcția ei.

2. Sprâncenele conțin mai mult păr decât credem

– conform companiilor de transplant de păr, o persoană are în medie 250 de fire de păr în fiecare sprânceană. Mai mult, persoanele care nu s-au pensat niciodată pot avea până la 1100 de fire de păr.

3. Sprâncenele au o durată de viață de 4 luni

– după aproximativ 4 luni de zile, firele de păr din sprâncene cad și sunt înlocuite de altele noi în timp.

4. Sprâncenele joacă un rol important în recunoașterea facială

– un studiu realizat de Universitatea MIT a arătat ca persoanele ale căror sprâncene lipsesc sunt mult mai greu de recunoscut.

5. Mișcarea sprâncenelor se modifică odată cu vocea noastră

– cu siguranță vi s-a întâmplat să ridicați tonul și să observați că sprâncenele vi s-au ridicat, iar fruntea vi s-a încrețit.
Sprâncenele ne ajută să ne exprimăm emoțiile, iar de multe ori ni le pot trăda. Daca sunteți o persoană expresivă, mai mult ca sigur vă folosiți sprâncenele mult mai mult.

6. Sprâncenele spun multe despre personalitatea noastră

– conform autorului Mac Fuller J.D, sprâncenele curbate arată personalitatea orientată înspre oameni a unei persoane, în timp ce sprâncenele drepte indică o personalitate care apelează la logică, directă, concentrată pe detaliile tehnice ale unei probleme.

7. Sprâncenele definesc rasa umană

– toate mamiferele au sprâncene, insă oamenii sunt singurii care au sprâncene direct pe piele. Conform oamenilor de știință, acesta este un avantaj al evoluției noastre care ne ajută să ne exprimam și să transmitem mesaje mult mai ușor.

Chipul uman este dificil de ințeles, având numeroase elemente cu roluri diferite. Cine ar fi crezut vreodată că sprâncenele chiar au un rol pe fețele noastre? Și totusi, iată că nimic nu este lipsit de sens.
Sper că ai aflat cel puțin 5 lucruri interesante din articolul nostru despre sprancene! Dacă mai știi și alte informații pe care dorești să ne împărtășești, scrie-ne în secțiunea de comentarii!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.