Sprâncenele au ocupat mereu un loc important în atingerea standardelor de frumusețe feminine, de-a lungul timpului. Cu tot arsenalul de machiaj, definirea trăsăturilor feței, a expresiei și, de fapt, a armoniei întregii fizionomii începe mereu de la sprâncene.
Este interesant de urmărit evoluția ideii de frumusețe de-a lungul timpului, și implicit modul în care forma și machiajul sprâncenelor a evoluat în paralel cu moda vremii.

Astfel, în anii 1920-1930 moda era dictată de sprâncenele foarte subțiri, ușor arcuite și mult alungite. Era, de asemenea, perioada de început a cinematografiei, a filmelor mute, iar actorii căutau feluri în care să devină cât mai expresivi prin mimică. De fapt, se pare că întreg trendul a fost dictat de încercarea actrițelor vremii de a obține priviri cât mai dramatice. Tehnica obișnuită era raderea completă sprâncenelor, după care se contura o dungă neagră cu un creion de machiaj, cât mai subțire și cât mai alungită. Look-ul a devenit definitoriu pentru acea perioadă, fiind adoptat nu doar de starurile cinematografice, ci și de femeia de rând.

În anii 1940 se păstrează încă forma subțire și alungită spre tâmple a sprâncenelor, dar colțurile interioare încep să fie din ce în ce mai îngroșate. Bineînțeles, moda este în continuare cel mai puternic influențată de actrițele vremii care par a redescoperi puterea de seducție a unui look ușor mai apropiat de un aspect natural.

Dar evoluția modei este mereu surprinzătoare, astfel că anii 1950 aduc în prim plan sprâncenele cu adevărat îngroșate, perfect conturate, ba chiar accentuate cu ajutorul unor creioane închise la culoare. În continuă căutare a frumuseții desăvârșite, femeile acestor timpuri au considerat standarde în totalitate opuse celor promovate de primele actrițe de cinematograf.


Astfel, continuând pe linia aceasta de regăsire a frumuseții naturale, anii 1960 au adus în lumina reflectoarelor sprâncenele cu un aspect natural, frumos conturate și periate. Dar chiar și așa, lucrurile tot nu au fost chiar simple. Această formă perfect „naturală” a sprâncenelor anilor 1960 se obținea, de cele mai multe ori prin raderea completă a sprâncenelor și conturarea formei lor, fir cu fir, cu ajutorul creioanelor de machiaj în nuanțe naturale.

Nici moda aceasta nu a ținut mult, pentru că în anii 1970, doamnele și domnișoarele s-au simțit din nou atrase de sprâncene rotunjite, mult subțiate și alungite descendent, de la mijloc spre exterior. Să fie acesta un moment de nostalgie față de primele staruri ale marilor ecrane? Se prea poate, dar cert este că moda aceasta a fost totuși rapid trecătoare.

Fiecare generație pare să vrea un suflu nou și diferit, astfel că anii 1980 au lansat sprâncenele „stufoase”, lăsate să crească în forma lor naturală. Opusul a tot ce s-a promovat până atunci legat de îngrijirea minuțioasă și atentă a sprâncenelor, femeile din aceste vremuri par a se revolta tuturor normelor urmărite până atunci în această privință. Frumusețea naturală, „sălbatică” devine noul standard.


Ajungem mai aproape de timpurile noastre și vedem că pe măsură ce trec anii, normele nu mai sunt atât de stricte. În anii 1990 se poate observa tendința unor actrițe, modele și pentru unele femei de rând, de a pensa prea mult, așa numita modă a „sprâncenelor smulse”. Dar chiar și așa, femeile acestor vremuri au purtat sprâncenele sub toate formele și tipurile, fără a se mai evidenția o modă anume, ca în trecut. Se poate ca toate încercările de până acum de a găsi o formă ideală a sprâncenelor care să se potrivească tuturor au dus la concluzia că aceasta pur și simplu nu poate exista?

Și azi? Ei bine, ne putem considera norocoase! În zilele noastre putem purta sprâncenele naturale, subțiri sau groase, arcuite sau rotunde, alungite sau nu, atâta timp cât alegem stilul potrivit trăsăturilor noastre. Moda de azi se remarcă prin căutarea armoniei și sublinierea frumuseții fiecăreia dintre noi, căutarea individualității și găsirea frumosului dincolo de orice fel de norme impuse!
Și de aceea vă invităm să vă definiți sprâncenele exact așa cum vi se potrivesc, prin tehnica micropigmentării, la Simone Studio!

Citeste si "Beneficiile miraculoase ale semintelor Chia"

Simone Studio

Simone Studio: Mai mult decât înfrumusețare; artă, pasiune, produse și tehnologii de top.

Intră în comunitatea noastră!